Γνωσιακή Βάση

Πώς προστατεύεται ο καταναλωτής στις περιπτώσεις πληρωμής με κάρτα; Εκτυπώστε

  • 3

Προληπτικά ο καταναλωτής για να προστατευθεί από την δόλια χρήση της πιστωτικής του κάρτας πρέπει να ερευνήσει τα στοιχεία της εταιρίας με την οποία πρόκειται να συναλλαγεί, δηλαδή αν υφίσταται αυτή η εταιρία, αν μπορεί να επικοινωνήσει με αυτή και γενικότερα την αξιοπιστία της.

Επίσης αν πληρούνται κάποιοι τεχνικοί όροι ασφαλείας των δεδομένων μέσα στις ιστοσελίδες όπου δίνονται τα στοιχεία για την κατάρτιση της συναλλαγής.

Αν πάρα ταύτα χρησιμοποιηθεί παράνομα η κάρτα του ο καταναλωτής πρέπει να προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία στην τράπεζα με την οποία να αρνείται την παράνομη συναλλαγή και να ζητήσει την επαναπίστωση του ποσού στην κάρτα του.


Ήταν χρήσιμη αυτή η απάντηση;

Σχετικά Άρθρα

Ποιες οι έννοιες του προμηθευτή, του καταναλωτή και των μέσων επικοινωνίας εξ αποστάσεως; Προμηθευτής (πωλητής) είναι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ενεργεί μέσα στα πλαίσια της... Τι είναι η σύμβαση εξ αποστάσεως; Η εξ αποστάσεως σύμβαση είναι αυτή που συνάπτεται μεταξύ ενός προμηθευτή και ενός καταναλωτή και... Ποιες πληροφορίες πρέπει να έχει στη διάθεσή του ο καταναλωτής σε σχέση με τον προμηθευτή προτού δεσμευθεί από μια εξ αποστάσεως σύμβαση; Ο καταναλωτής πρέπει να έχει απαραίτητα στη διάθεσή του στοιχεία που αφορούν τον προμηθευτή ή... Ποιες πληροφορίες πρέπει να έχει στη διάθεσή του ο καταναλωτής σε σχέση με υπηρεσία/προϊόν προτού δεσμευθεί από μια εξ αποστάσεως σύμβαση; Ο καταναλωτής πρέπει να έχει απαραίτητα στη διάθεσή του την περιγραφή των κυριοτέρων... Τι είναι το δικαίωμα υπαναχώρησης; Το δικαίωμα της υπαναχώρησης είναι το δικαίωμα που παρέχεται στον καταναλωτή να αποσυρθεί μέσα...
Επιστροφή