Τι λειτουργικό να επιλέξω για την φιλοξενία της ιστοσελίδας μου; Linux ή Windows;

Με τα πακετα Linux hosting εφ'όσον εχετε φτιαξει τις σελιδες σας με οποιοδηποτε κοινο προγραμμα (πχ Dreamweaver, Flash κ.α.) θα εισαστε απολυτα καλυμμενοι, δεδομένου ότι υποστηριζονται πληρως σελιδες HTML & PHP. Eίναι κατάλληλα για sites φτιαγμένα σε html, flash, php και μπορεί να χρησιμοποιούν cgi, perl, xml, java ή ajax scripts. Με υπηρεσίες όπως Telnet, SSH (ασφαλές Shell), CHMOD μέσω των εντολών FTP ή του Plesk, η διαχείριση απλοποιείται σημαντικά.

Σύμφωνα με στατιστικα στοιχεία και ύστερα από χρόνια εμπειρίας γνωρίζουμε καλά οτί Linux και προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια. Επιπλέον, το χαμηλότερο κόστος ανάπτυξης και παραμετροποίησης σε σύγκριση με τα Windows, οδηγεί σε χαμηλότερες και πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Τα πακέτα Windows hosting απευθύνονται κυρίως σε websites που χρησιμοποιούν σελίδες .asp καθώς και ειδικές εφαρμογές της Microsoft που είναι κατασκευασμένες με την τεχνολογία .NET και απαιτούν ASP (Αctive Server Pages), MS SQL Database Server κλπ. Τα πακέτα Windows είναι κατάλληλα για websites φτιαγμένα με το FrontPage (παρόλο που και το Linux τα υποστηρίζει) ή έχουν σελίδες .asp (Active Server Pages) και τρέχουν εφαρμογές της Microsoft σε τεχνολογία ASP και ASP.NET, Microsoft SQL Database Server κλπ.

Αν επιλέξετε ένα πακέτο Linux Hosting, δε θα εχετε καθολου επαφη με το λειτουργικο Linux, αλλα με το Plesk control panel το οποιο μοιαζει μαλιστα πολυ με την εμφανιση και τον τροπο λειτουργιας των Windows. Ετσι θα διαχειριστειτε με απλο και ευκολο τροπο το site σας, μελετωντας παραλληλα το σχετικο manual, παρακολουθωντας τα πολυ χρησιμα Plesk video tutorials (βοηθοι εκμαθησης) και επισκεπτομενος τη Γνωσιολογικη Βαση που θα βρειτε στο site μας.

  • 4 Users Found This Useful
Was this answer helpful?

Related Articles

Ποιά είναι η ακριβής διαδρομή (path) των αρχείων και φακέλων μου στον server;

Το ακριβές path ενός αρχείου ή φακέλου στο site σας είναι το παρακάτω: Για το Windows Hosting:...

Γιατί χρειάζομαι υπηρεσίες web hosting;

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα προσωπικό site, ένα blog, forum, club ή ακόμα και ένα...

Γιατί βλέπω μία "EUnet Default Page" κι όχι το site μου;

Αν βλεπετε την "Eunet Default Page" οταν προσπαθειτε να δειτε το site σας, υπαρχουν διαφοροι...

Υπάρχει κάποιος περιορισμός στο περιεχόμενο των σελίδων μου;

Όλα τα περιεχόμενα των σελίδων πρέπει να είναι νόμιμα 100%. Δεν δεχόμαστε σελίδες που αφορούν...